Kunst en cultuur

In tijden dat de term ‘cultuur’ een beladen term lijkt geworden, streeft AVROTROS ernaar iedere Nederlander op een open en laagdrempelige manier in aanraking te brengen met de volledige breedte en diepte van de Nederlandse cultuur. Van een Muziekfeest op het Plein tot theater of het jaarlijkse Prinsengrachtconcert: cultuur is wat alle lagen van de bevolking bindt.

regionale zenders zenden maandelijks gratis het Zondagochtend Concert van AVROTROS in het Concertgebouw uit.

“Gelukkig zijn er op de Nederlandse tv – dankzij de publieke omroep – nog prachtige kunstseries te zien als Krabbé zoekt Picasso”

- Frans Claassens (2 februari op Twitter)

AVROTROS gelooft dan ook dat het een taak is om iedere Nederlander in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doet AVROTROS onder meer door verschillende culturen bijeen te brengen, in haar radio- en televisieprogramma’s, maar ook juist ook op locatie. VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark wordt steeds meer een kloppend hart als kunst- en cultuurhuis, waar dagelijks de deuren wijd open staan voor nieuwsgierig publiek, dat live kan aanschuiven bij de radio-uitzendingen van NPO Radio 4 kunst- en cultuurprogramma Opium. De Muziekfeesten op het Plein en het Prinsengrachtconcert zijn vrij toegankelijk. AVROTROS verbindt door ‘moeilijke cultuur’ als schilderkunst en klassieke muziek in programma’s als Krabbé zoekt… of Maestro aan een breed publiek te serveren.